Грищенка пошлють пояснити євродепутатам вердикт Тимошенко?

Вівторок, 11 жовтня 2011, 01:04

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко обговорить відносини Україна-ЄС з депутатами Європейського парламенту - членами комітету з питань зовнішніх відносин.

Дискусія відбудеться у вівторок у Брюсселі в рамках засідання комітету, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Очікується, що в світлі останніх подій в Україні, пов'язаних насамперед, зі справою екс-прем'єра Юлії Тимошенко і напередодні винесення судом вироку, дискусія по заявленому питанню буде гострою.

Відомо, що більшість депутатів Європейського парламенту критично оцінюють події, у зв'язку, з чим є підстави вважати, що Грищенко не зможе уникнути гострих питань, так само як і критичних виступів з боку європейських політиків.

Крім того, у другій половині засідання на обговорення буде винесено доповідь з рекомендаціями Ради ЄС і Комісії до переговорів з Україною про угоду про асоціацію, автором яких є депутат Річард Легутко (група європейських консерваторів та реформістів, Польща).

Вперше доповідь була представлена 12 вересня. В ході засідання у вівторок відбудеться перше обговорення проекту документа.

Комітет має намір проголосувати доповідь в цілому, з урахуванням внесених 20 жовтня поправок, після чого документ буде винесений на розгляд пленарної сесії Європейського парламенту, яка пройде з 14 по 17 листопада в Страсбурзі.

Як повідомлялося раніше, в проекті рекомендацій Європейського парламенту Європейської комісії і Ради ЄС щодо Угоди про асоціацію з України закладена рекомендація укласти Угоду до кінця нинішнього року і ратифікувати до кінця наступного.

Крім того, цього ж вівторка, 11 жовтня, пройде і засідання комітету з питань зовнішньої торгівлі, на якому буде обговорюватися доповідь з рекомендаціями до переговорів України-ЄС щодо зони вільної торгівлі, автором якого є депутат Петро Залевський (група Європейської народної партії, Польща).

На обговорення також винесені і поправки до документу.

Як відомо, у вівторок, 11 жовтня, Печерський райсуд повинен оголосити вирок у "газовій" справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування