Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко запевняє Захід, що Тимошенко заслужила строк

Середа, 12 жовтня 2011, 13:39

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко судили не за політичну діяльність, а за порушення законів.

Про це глава українського МЗС заявив у середу на прес-конференції у Таллінні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я особисто вважаю, що укладені під її керівництвом газові договори були, м’яко кажучи, не на користь Україні. Вони були дуже корисні іншій державі, і, можливо, - іншим державам, але не українському народу", - сказав Грищенко.

За його словами, Тимошенко притягли до відповідальності не за політичну роль у державі, а за діяльність, яка суперечить інтересам держави.

"Прем'єр не може й не має права одноосібно ухвалювати подібні рішення", - підкреслив голова МЗС України.

"Це конкретне питання, яке входить у компетенцію судових органів, ніхто не може бути звільнений від обов'язку виконання законів", - заявив Грищенко.

Водночас він не виключив можливості перегляду судового рішення.

"Вирок можна оскаржити, це типова судова практика", - сказав міністр.

Він підкреслив також, що, незважаючи на негативну реакцію в Європейському союзі, переговори про асоційоване членство України в цій організації мають бути продовжені.

"Асоційоване членство й положення про вільну торгівлю – не подарунок нам. Ми прийняли стратегічне рішення: де ми повинні бути в перспективі. Це довгий шлях і користь від нього можна відчути не одразу", - сказав голова МЗС України.

У свою чергу, міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает заявив, що "учорашнє рішення у справі Тимошенко було несподіваним і викликає глибокий жаль, воно показує, що реформи на Україні рухаються не в такому темпі, як хотілося б".

Водночас, Пает зазначив, що необхідно продовжити переговорний процес із Україною щодо асоційованого членства в Євросоюзі.

Він не виключає, що "вирок може вплинути на процес ратифікації договору іншими членами Євросоюзу".

Як відомо, 11 жовтня Тимошенко була визнана винною в порушеннях при укладанні в 2009 році газових угод із Росією й засуджена до 7-ми років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування