Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Естонії скасував зустріч з Грищенком через Тимошенко?

Середа, 12 жовтня 2011, 18:47

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес скасував зустріч з главою МЗС України Костянтином Грищенко, висловивши стурбованість вироком екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

"Зустріч глави Естонії і міністра закордонних справ Україні скасована у зв'язку зі зміною порядку денного президента Ільвеса", - повідомив у середу журналістам радник президента Тоомас Сільдам.

"Водночас президент висловив стурбованість тим, що у Європейського Союзу відсутнє почуття впевненості в тому, що на Україні діє незалежне судочинство, і додає, що якщо Україна зверне зі шляху демократії та правової держави, це стане великою втратою для всієї Європи", - цитують Сільдама "РИА новости".

Як відомо, Печерський райсуд Києва у вівторок засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів між "Нафтогазом Україна" і "Газпромом" в 2009 році.

Вирок вже викликав жорстку реакцію Заходу. У пресі напередодні з'явилася інформація про те, що Євросоюз може піти на дипломатичний демарш і скасувати намічений на жовтень візит президента Віктора Януковича до Брюсселя, де повинні бути узгоджені останні питання угоди про асоціацію, частиною якого є положення про зону вільної торгівлі.

Точна дата візиту Януковича до Брюсселя в світлі завершення переговорів про асоціацію з ЄС поки не визначена, заявив на брифінгу в середу керівник департаменту інформаційної політики українського МЗС Олег Волошин.

Офіційний Київ планує парафувати документ до кінця 2011 року, а на початку 2012 року підписати його після всіх необхідних процедур, пов'язаних з переведенням угоди на мови країн Євросоюзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...