Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров зібрався "вивести Україну на нову траєкторію розвитку"

Середа, 26 жовтня 2011, 11:59

Уряд доручив терміново розробити iнновацiйну стратегiю України на наступні 10 років.

Про це сказав прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів 26 жовтня.

"Доручаю Мiнiстерству економіки разом iз Держiнформнауки та Національною академією науки в стислi терміни розробити й подати на розгляд Кабінету мiнiстрiв проект iнновацiйної стратегiї України на 10-рiчний перiод", - сказав він.

За словами Азарова, ця стратегія, серед іншого, "має базуватися на ідеї створення регіональний інноваційно-промислових кластерів відповідно до спеціалізації потенціалу областей України".

"В цій ситуації надзвичайно зростає роль Міністерства економічної політики і торгівлі як координатора процесу модернізації країни", - зазначив прем’єр.

"Думаю, роботу міністерства за підсумками роботи кожного року ми будемо оцінювати за кількістю робочих місць у високотехнологічних галузях і за рівнем експансії наших товарів на зовнішніх ринках", - наголосив він.

Також, зазначив Азаров, необхідно відновити програму науково-технологічного прогнозування, посилити стратегічне планування в системі середньої і вищої освіти.

"Часу обмаль, і виправляти управлінські помилки минулого нам доведеться на марші, в нових економічних умовах. Але я впевнений, що ми маємо достатньо ресурсів і можливостей, щоб правильно скористатися моментом і вивести Україну на нову траєкторію розвитку", - заявив прем’єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування