Студенти КПІ передали Табачнику унітаз і пообіцяли не пустити нового ректора

Середа, 26 жовтня 2011, 17:18

Майже 5 тисяч студентів КПІ вже близько години під Міністерством освіти та науки, молоді і спорту вимагають зустрічі з міністром Дмитром Табачником.

Як передає УНІАН, акція викликана тим, що вже більш як півтора місяця студентський та трудовий колектив КПІ не можуть отримати офіційну відповідь від Міністерства освіти, коли буде оголошено конкурс на заміщення посади ректора КПІ, і хто буде з 1 листопада виконуючим обов’язки ректора, коли закінчиться каденція діючого ректора.

Однак, до студенів міністр освіти не вийшов. Натомість вийшов заступник міністра Петро Куликов.

Він зауважив, що висловлює тільки свою власну позицію, і тому не зміг дати офіційну відповідь на запитання студентів, хто саме 1 листопада буде виконуючим обов’язки ректора Київського політехнічного інституту.

Студенти вручили Куликову резолюцію, яку він пообіцяв передати Табачнику.

В цій резолюції студенти вимагають, щоб з 1 листопада виконуючим обов’язки був нинішній ректор Михайло Згуровський, і щоб саме 1 листопада було оголошено конкурс на заміщення посади ректора.

Студенти незадоволені тим, що до них не вийшов міністр і вони не змогли отримати в Міносвіти конкретної відповіді, що все-таки з 1 листопада в. о. ректора буде Згуровський.

Куликов все-таки пообіцяв, що в четвер буде офіційна відповідь міністерства, хто 1 листопада буде виконувати обов’язки ректора КПІ.

Він також пообіцяв провести переговори з Табачником, щоб міністр зустрівся зі студентами. Заступник міністра Куликов повернувся у міністерство під вигуки студентів "Ганьба!" і "Фу!".

Якщо ж міністр призначить в. о. ректора якусь іншу особу, а не Згуровського, студенти обіцяють не пускати цю особу на територію КПІ.

У разі невиконання своїх вимог студенти оголосили, що страйкуватимуть безстроково.

Учасники акції подарували для міністра освіти Табачника унітаз і мішки туалетного паперу, які принесли з собою.

Як відомо, раніше студенти КПІ оприлюднили свої підозри про те, що Табачник збирається "захопити КПІ", бо конкурс на посаду ректора досі не оголошений, хоча термін повноважень чинного ректора закінчується 1 листопада, а на минулих виборах ректора, 7 років тому, конкурс був оголошений ще 28 вересня.

Студенти пригрозили Міністерству освіти й науки "Сталінград", якщо університету не дадуть вибрати ректора.

Зі свого боку міністр науки й освіти Дмитро Табачник запевняє, що нового ректора університету "Київський політехнічний інститут" не нав'язує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News