За "злочин" Луценка Білоконя не карали

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 12:36

Юрій Луценко після призначення на посаду міністра МВС скасував незаконні накази про присвоєння звань правоохоронцям, видані попереднім керівництвом в рамках президентської кампанії 2004 року.

Про це у ході судового засідання у п’ятницю повідомив свідок Володимир Криволапчук, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Як діяло міністерство у разі незаконного присвоєння звань? Чи були протести з боку Генпрокуратури? Чи саджали за це тоді міністра Білоконя?", – уточнив Луценко у свідка.

"Такого не було, просто скасовувалися незаконні накази та відповідним чином про це була повідомлена прокуратура", - сказав Криволапчук.

Свідок підкреслив, що "в наказах про нагородження до Дня міліції, до Дня Незалежності (які Луценко скасував) було більше 15-20 аркушів із прізвищами".

Підсудний зачитав уривок із обвинувального висновку, в якому вказані слова Криволапчука про те, що "Приступлюк так часто нагороджувався, бо був водієм міністра Луценка".

"Чи вважаєте ви ініціатором нагородження Приступлюка чи будь-кого іншого міністра Луценка?", - запитав екс-міністр у свідка.

Криволапчук відповів, що так не вважає.

На запитання сторони обвинувачення про те, чи відомо свідку про вказівку Луценка щодо надання квартири водію Леоніду Приступлюку, Криволапчук зазначив, що "квартиру, по-моєму, давала комісія МВС".

За словами свідка, підставою для зарахування цивільного стажу Приступлюку стали "погодження з Кабінету міністрів та рішення комісії МВС".

Стосовно епізоду про святкування Дня міліції, свідок наголосив, що міністр не надавав йому ніяких особистих вказівок, а також підкреслив, що не може сказати, що "все святкування відбувалося із розмахом"  - "все було як завжди".

Суд перейшов до допиту 24 свідка Ігоря Трофіменка, який в лютому 2008 року був призначеним на посаду заступника начальника Департаменту оперативної служби МВС.

На судове засідання у справі Луценка у п'ятницю прийшов у супроводі перекладача посол Німеччини Ганс-Юрґен Гаймзьот.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування