Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що рішення КС, що б'є по справі Гонгадзе, правильне

Понеділок, 31 жовтня 2011, 12:27

Спікер Володимир Литвин не вважає, що рішення Конституційного Суду щодо "доказів, одержаних незаконним шляхом" було ухвалено "під справу Гонгадзе".

Про це він заявив на брифінгу, відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

"Я не думаю, що це було рішення для однієї справи, це рішення базується на відповідній статті Конституції", - сказав Литвин.

"Мені здається, що іншого рішення не міг ухвалити Конституційний Суд. Якщо докази здобуті незаконним шляхом, вони не є правомірними. Тому суд просто підтвердив чинну норму Конституції, не більше того", - додав він.

Як відомо, КС оприлюднив своє рішення, згідно з яким звинувачення у скоєнні злочину не може ґрунтуватися на даних, отриманих без дотримання Конституції або з порушенням законів.

Раніше Генпрокуратура визнала аудіозаписи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Якщо слідство доведе, що Мельниченко використовував під час запису Кучми "засоби, передбачені законом України про оперативно-розшукову діяльність", то його записи не можна буде використовувати як докази у справі Гонгадзе.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування