Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин згадав, що за Тимошенко голосували ще гірше, ніж за суддю

Субота, 12 листопада 2011, 21:00

Навіть у випадку визнання недійсними 20 бюлетенів, які вкинув депутат Юрій Литвин, Олександр Пасенюк був би обраний суддею КС.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв’ю 5 каналу, показаному в суботу.

За його словами, за обрання Пасенюка суддею Конституційного Суду проголосувало 249 бюлетенів. "Навіть якщо відкинути 20 бюлетенів, буде 229", - зазначив він.

Крім того, Литвин наголосив, що "кожен депутат брав бюлетень і ставив всій підпис, і тільки після того отримував бюлетень". Також на цьому бюлетені розписувались два члени лічильної комісії, ставилась відповідна печатка, зазначив спікер.

За його словами, вкидання депутатом Литвином бюлетенів за інших депутатів – "це просто моральний аспект ставлення депутата до виконання свого обов’язку".

"Коли мені стало відомо, я намагався підказати, щоб 20 бюлетенів не зараховували, щоб не давати відповідного ґрунту для безпідставних розмов", - зазначив спікер.

"Бо якщо зараз демонструвати моралізаторство, то потрібно згадати: коли голосували за прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, депутати брали бюлетень, підходили до куратора, який дивився, яку позначку вони поставили, потім депутат підходив до телевізійної камери й показував бюлетень, а потім його вкидав", - сказав Литвин.

"Очевидно, депутатам треба самим для початку демонструвати морально здорову позицію, щоб потім читати лекції іншим", - вважає він.

Литвин також нагадав, що депутати від БЮТ не перешкоджали складенню присяги Пасенюком в присутності президента, прем’єра та голови Конституційного Суду.

"А це означає одне - потрібна була політична кампанія. Не було б цього приводу, знайшли б інший", - вважає спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування