Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канівський "майданчик Януковича" досі не приймає "гелікоптерних туристів"

Вівторок, 15 листопада 2011, 10:57

Канівський гелікоптерний майданчик зможе приймати туристів тільки після встановлення додаткового обладнання.

Про це йдеться у відповіді голови Нацагентства Євро-2012 Володимира Ковалевського на офіційний запит віце-спікера Миколи Томенка.

Голова Нацагентства інформує, що після закінчення будівництва на об’єкті виконуються роботи з технічного оснащенням радіолокаційним обладнанням.

Зокрема будуть встановлені всенаправлений радіомаяк NDB типу 125 виробництва канадської компанії Nautel та цифровий пеленгатор DDFO4E німецької компанії Rohde&Schwarz.

Для налагодження зв’язку встановлять чотири радіостанції виробництва японської компанії ICOM, для документування голосової інформації - два комплекти "SRS Voice Recorder" виробництва української компанії "Спеціальні реєструючи системи".

"Повна готовність обладнання до роботи очікується у кінці грудня 2011 року і саме тоді об’єкт буде повністю готовий для забезпечення швидкого доступу до Шевченківського національного заповідника", - зазначає Ковалевський.

Як повідомляє прес-служба Миколи Томенка, запит щодо ефективності використання для туристичних цілей гелікоптерного майданчика був направлений віце-прем’єру Борису Колеснікову та голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу ще 19 жовтня.

Проте інформативної відповіді на запитання, скільки туристів було прийнято та відправлено із майданчика, скільки коштів було отримано за обслуговування туристів, скільки коштів було витрачено на обслуговування терміналу, не отримано.

Нагадаємо, майданчик пропускною здатністю 50 пасажирів на годину на 10 гвинтокрилів збудований за Державною цільовою програмою підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у селі Пекарі Канівського району Черкаської області.

Майданчик будувало ДП "Льодові арени". Згодом об’єкт вартістю у 87 мільйонів подорожчав ще на 700 тисяч.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування