Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські дипломати кажуть, що вони не знають лише рідкісні мови

Четвер, 3 листопада 2011, 15:08

Російські дипломати, як правило, володіють мовою країни перебування, у тому числі в країнах СНД.

Про це на прес-конференції в Москві сказав офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич, коментуючи висловлювання російського генконсула в Сімферополі Володимира Андрєєва про ситуацію з російською мовою в Криму, повідомляє "Обком" з посиланням на УНІАН.

"Дуже небагато таких людей (які не знають місцевої мови). Бувають рідкісні мови, якими (російські дипломати) можуть і не володіти", - сказав Лукашевич.

Він підкреслив, що в Росії налагоджено дуже хороший процес кваліфікованої підготовки кадрів для роботи в країнах СНД, у тому числі з точки зору вивчення мов.

При цьому Лукашевич зазначив, що це "не дуже типово зараз, але, тим не менш, ми беремо до уваги реалії".

"Дуже багато наших колег виходять із навчальних закладів з дуже хорошими знаннями місцевих мов", - сказав він.

Як підкреслив Лукашевич, російська мова при будь-якому законодавчому оформленні в тій чи іншій країні залишається мовою міжнаціонального спілкування.

"По суті, більшість воліють спілкуватися нею (російською мовою) у вільній манері, тим паче що практично всі знають її досконало", - сказав Лукашевич.

Як відомо, генконсул Росії в Криму Володимир Андрєєв заявив, що у Криму російська повинна користуватися широкими правами, нарівні з державною.

"Це потрібно переважній більшості тих, хто тут проживає. Це їхнє право і їхній інтерес. І цих прав й інтересів повинні дотримуватися. Я ніколи не чув ніякого серйозного аргументу проти надання російській мові статусу другої державної мови", - заявив він.

У відповідь на це міністерство закордонних справ України передало йому підручник української мови для російськомовних людей і російсько-український розмовник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...