Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Мельниченка каже, що суд по Кучмі зробив чужу роботу

Четвер, 15 грудня 2011, 10:37

Адвокат Миколи Мельниченка Павло Сичов заявляє, що він боротиметься далі проти екс-президента Леоніда Кучми у судах.

Про це він заявив газеті "День", коментуючи рішення Печерського райсуду Києва, який 14 грудня закрив постанову про порушення справи проти Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе.

"Я підозрюю, що ця ухвала йшла з Банкової. Риба гниє з голови. Кучма, попри все, має важелі впливу на нинішню владу і судову систему", - заявив Сичов.

"Печерський суд, окрім усього іншого, дав оцінку плівкам Мельниченка, яку, насправді, має давати суд першої інстанції в ході розгляду справи посутньо", - наголосив адвокат.

"Але ми боротимемося далі. Епізод Гонгадзе і Подольського – це не єдиний епізод злочинів Кучми", - заявив він.

За словами Сичова, "усі сторони, які були проти скарги адвокатів Кучми, в цьому судовому процесі були позбавлені своїх прав".

"Потерпілому не дали можливості ознайомитися з матеріалами справи – час на ознайомлення суддя категорично відмовилася надати, не було вручено копії скарги... У ході вже самого судового процесу було вирішено дати копію скарги, проте її не було завірено. Чи відповідає вона взагалі тексту скарги, невідомо", - сказав він.

Те, що Печерський райсуд Києва, розглядаючи скаргу захисту Кучми, не повинен був давати оцінку записам екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка, відзначила також адвокат вдови Гонгадзе Валентина Теличенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...