Балога просить у Януковича грошей на "екстрений" номер

П'ятниця, 16 грудня 2011, 09:08

Впровадження в Україні Системи 112 коштуватиме 650 мільйонів гривень.

Як повідомляє в п’ятницю прес-служба МНС, відомство завершило проведення остаточних розрахунків вартості впровадження системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога поінформував у листі президента Віктора Януковича, що лише при належному фінансуванні МНС матиме можливість вчасно завершити побудову Системи у містах, які прийматимуть Євро-2012, і в межах усієї України – до кінця 2013 року.

Прес-служба зазначає, що у проекті закону про держбюджет на 2012 рік МНС не передбачено фінансування на зазначені цілі.

Одночасно на реалізацію Системи 112 проектом держбюджету у межах Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні Євро-2012 передбачено виділити 452 мільйонів гривень Укрєвроінфпроекту.

Міністр зазначає, що за умови перепризначення МНС коштів, що спрямовуються у 2012 році Укрєвроінфпроекту, потреба у додатковому фінансуванні складатиме 198 мільйонів гривень.

З метою прискорення реалізації проекту за результатами переговорів з Агентством торгівлі та розвитку Уряду США (USAID) за рахунок грантових коштів МНС отримало робочу версію техніко-економічного обґрунтування на створення Системи 112 в Україні.

ТЕО розробила компанія Winbourne Consulting LLС (США). У результаті співпраці з компаніями – світовими лідерами у галузі створення систем екстреної допомоги населенню МНС підписало договір про наміри щодо розбудови Системи 112 в Україні з Siemens, Ericsson та Frequentis.

При фінансуванні побудови Системи 112 за рахунок альтернативних джерел, у тому числі коштів інвесторів, які могли б акумулюватися у спеціальному фонді створення та розвитку Системи 112, відповідну роботу можна буде завершити не раніше 2015 року,- йдеться у листі.

Прес-служба зазначає, що основні зусилля міністерства в 2011 році були спрямовані на забезпечення своєчасного впровадження Системи 112 у містах, що приймають Євро-2012.

Відповідно до положення про МНС, затвердженого указом президента, на міністерство покладено функції створення та впровадження в Україні Системи 112. На виконання вимог Указу МНС розроблено проект закону "Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112", який схвалено урядом та прийнято у першому читанні Верховною Радою, - зазначає Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...