Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа членства Україні так і не обіцяє

П'ятниця, 16 грудня 2011, 23:49

Домовленості щодо закріплення перспективи членства України в Європейському Союзі в угоді про асоціацію немає.

Це випливає зі слів міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, сказаних в ефірі телеканалу "Інтер", щодо парафування відповідної угоди з ЄС.

"Угода про асоціацію не є подарунком Україні", - заявив він.

"Ми вийшли на фінальний етап домовленостей з Євросоюзом, щодо параметрів наших подальших взаємовідносин, від яких буде залежати дуже багато і тут всередині країни, але з урахуванням того, як розвивається ситуація в самому Євросоюзі, і там", - розповів міністр.

"Я думаю, всі зацікавлені, щоб на якомусь етапі, можливо не 19-го, трошки пізніше, ця угода була парафована", - зазначив Грищенко.

При цьому він додав, що "парафування - це технічна процедура".

"Це питання (парафування) має вирішуватись відповідно до того, наскільки готові сторони до реалізації саме цієї процедури", - заявив міністр.

"Ми готові до парафування, але таке враження виникає, що навіть технічно європейська сторона не готова сьогодні", - сказав Грищенко.

"Ми готові зафіксувати, що це є етап, коли ми домовились", - підсумував він.

Відповідаючи на питання, чи не є причиною неготовності до парафування пункт щодо перспективи членства України в ЄС, міністр заявив: "Ми все ще працюємо над цим компромісом, і думаємо, що ми його досягнемо".

Коментуючи ускладнення, які існують на шляху до парафування угоди у зв’язку зі справою Тимошенко, міністр заявив: "Вони постійно піднімаються європейською стороною і ми завжди готові відповідати на питання, які виникають в цьому зв’язку".

"У нас існує постійний діалог, і ми виходимо з того, що це не повинно бути проблемою в наших відносинах з точки зору вирішення тих проблем, які насправді на довгі роки вирішують наші відносини", - сказав Грищенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: