Путін – Азарову: "Тому ви в нас кров-то і п'єте"

Середа, 21 грудня 2011, 08:23

Переговори прем'єр-міністра України Миколи Азарова й прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна в Підмосков'ї закінчилися в середу близько 02.00 мск.

Про це УНІАН повідомило джерело.

У стенограмі початку зустрічі в Ново-Огарьово зазначено, що зустріч пройшла у дружній атмосфері, зазначає агентство.

Зокрема, Азаров привітав свого колегу словами: "Добрий день, Володимире Володимировичу". На це Путін відповів: "Доброї ночі".

Азаров продовжив: "Добраніч! У вас ніч, у нас ще вечір".

"Тому ви в нас кров-то і п'єте. Сідаєте", - сказав у відповідь Путін.

 Тут і далі фото прес-служби Кабміну

Російський прем’єр констатував, що в цілому двосторонні торгово-економічні відносини розвиваються добре. Цього року товарообіг досягне 50 млрд. дол., що вище, ніж докризовий рівень.

"Україна, таким чином, упевнено займає 4-у позицію серед наших найбільших торгово-економічних партнерів після Китаю, Нідерландів та Німеччини", - сказав Путін.

За його словами, російські інвестиції в Україну досягли цього року 1,1 млрд. дол., а українські – десь 225 млн. дол. у російську економіку. При цьому він зазначив, що це дуже мало з обох сторін, і треба подумати, як ці взаємні інвестпотоки збільшити.

"Звісно, потрібно далі працювати над енергетикою, розбудовувати її, пропонувати шляхи розвитку в цій сфері. Ми мали можливість поговорити й раніше, і зараз ми тут поговоримо. Є про що говорити: наші колеги в постійному контакті один з одним перебувають", - сказав Путін.

"Юра (міністр палива й вугільної промисловості України Бойко) хотів уже на нашу сторону сісти", - додав він.

На це Азаров відповів: "Уже втратив орієнтацію".

 Азаров і Путін на переговорах

"Міллер (глава "Газпрому") скоро до вас пересяде, я відчуваю", - додав Путін.

"Загалом, я радий вас бачити. Поговоримо із задоволенням", - сказав він.

 

Азаров зазначив, що українська сторона теж задоволена розвитком двосторонніх відносин.

 Міллер, Азаров, Путін, Ушаков...

"Звичайно, те питання, через яке наші керівники енергетичних відомств зараз не сплять, удень і вночі працюють, хочуть, так сказати, урегулювати, – для нас видається дуже важливим", - сказав український прем'єр.

"Ми готові шукати й компромісні рішення, але насамперед взаємовигідні ріщення, щоб вони були вигідні для вас і вигідні для нас. Тому я сподіваюся, що наша сьогоднішня розмова дасть імпульс пошуку остаточного рішення. Хоч вона й пізня, але призведе до позитивних результатів", - підкреслив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування