Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин розповів, через що йому було огидно і соромно

Понеділок, 26 грудня 2011, 15:15

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що публічні обговорення політиками рекомендацій "Венеціанської комісії" до законопроекту про мови провокують конфлікти.

Про це він сказав під час церемонії вручення парламентських премій молоді за внесок у розвиток парламентаризму й місцевого самоврядування.

"Таким чином пришвидшують, каталізують конфлікти на мовній основі в Україні", - зазначив спікер.

Литвин звернув увагу на те, що останнім часом у політиці знову почала дебатуватися мовна тематика.

"Причому кожний захищає свою позицію, посилаючись на рекомендації "Венеціанської комісії". Такі дискусії проходили й у Верховній Раді, і мені було огидно, соромно й навіть певний смуток був, що апелюють не до потреб людини, а до тих чи інших оцінок, які містяться в рекомендаціях "Венеціанської комісії", - додав він.

Спікер вважає, що в Україні немає підстав для конфліктів на мовній основі, є лише проблема, для вирішення якої необхідно вжити конкретні заходи.

Як повідомлялося, "Венеціанська комісія" констатує збалансованість захисту української мови як державної й російської мови як регіональної в законопроекті про принципи державної мовної політики.

Раніше прес-служба депутата Ради від фракції Партії регіонів, одного з авторів проекту закону "Про принципи державної мовної політики" Сергія Ківалова заявила про те, що "Венеціанська комісія" у цілому схвалила законопроект про принципи мовної політики в Україні, яким пропонується регламентувати використання регіональних мов.

26 серпня 2011 року в парламенті було зареєстровано проект закону №9073 "Про принципи державної мовної політики" (автори - депутати Ради від ПР Ківалов і Вадим Колесніченко).

Ним, зокрема, пропонується встановити офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких розповсюджена ця мова.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...