Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не став вимагати від Литвина української мови в Раді

Понеділок, 26 грудня 2011, 20:32

Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову до спікера Верховної Ради Володимира Литвина щодо подання інформації на засіданнях парламенту державною мовою.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на прес-службу Української республіканської партії.

"Відповідну постанову ухвалила колегія суддів ще 13 грудня. Однак, сам текст постанови нам видали лише минулого робочого дня. Ми мусили дочекатись офіційного документу, аби бодай щось прокоментувати", - заявив заступник глави партії Ростислав Новоженець.

Він розповів, що з ініціативою судового позову виступила Львівська крайова організація УРП.

Він уточнив, що листом від 29 листопада 2011 року Литвин надав відповідь нардепу Шишкіній Е.

"Зокрема, голова ВРУ наголошує, що народні депутати зобов’язані володіти державною мовою, а також він вважає, що промовці, які є народними депутатами і виступають на пленарному засіданні недержавною мовою, грубо порушують Регламент", - зазначив Новоженець.

"Однак, представник Литвина у суді дотримується іншої думки. Він заявив дослівно, що позивач не звертався до відповідача з відповідним запитом щодо забезпечення перекладу виступів народних депутатів на відповідних сесіях ВРУ", - зазначає партієць.

"Суд також наголошує, що згідно Закону України про мови від 1989 року учасникам республіканських конференцій (прирівнюють до сесій ВРУ) гарантується право вибору мови виступу із забезпеченням перекладу, а переклад його виступу за Регламентом ВРУ забезпечує Апарат ВРУ. Що і треба було довести!", - уточнив представник УРП.

"Та постанова суду цілком протилежна. Адже, позивач, виявляється, не наділений повноваженнями щодо здійснення захисту прав та інтересів інших громадян", - наголосив Новоженець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: