Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"КС перетворився на юридичний відділ Кабміну" - БЮТівець

Вівторок, 27 грудня 2011, 15:26

Депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський заявляє, що судова система України повністю зруйнована та підконтрольна владі.

Так він відреагував на рішення Конституційного Суду щодо конституційності визначення за Кабінетом міністрів права встановлювати розмір соціальних виплат у відповідності до фінансових можливостей держави, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Павловський нагадав, що депутати від опозиції ще на початку року спрямували до КС подання щодо неконституційності частини 4 прикінцевих положень держбюджету на 2011.

Він пояснив, що прикінцевими положеннями цього держбюджету уряд фактично зупинив дію соціальних законів та закріпив за собою право визначати розміри соціальної допомоги залежно від наявності коштів у бюджеті та Пенсійному фонді.

Павловський звернув увагу, що у 2005 та 2006 роках КС уже ухвалював рішення зодо подібних питань, визнаючи антиконституційними положення держбюджету, якими призупинялася дія соціальних законів.

"Однак сьогодні Конституційний Суд вирішує, що це вже не дуже суперечить Конституції та своїм рішенням фактично перекреслює свої попередні рішення щодо недопустимості звуження права громадян та зменшення соціальної допомоги", - обурився депутат.

"Янукович зруйнував судову систему, починаючи від районного суду до найвищого, Конституційного, і сьогодні фактично КСУ також перестав існувати в Україні і перетворився на юридичний відділ Кабінету міністрів", - підкреслив Павловський.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...