Азаров шукає перфоратор для "Газпрому"

П'ятниця, 27 січня 2012, 15:10

Прем`єр-міністр Микола Азаров відзначає складність переговорів з Російською Федерацією про зниження ціни на газ.

Про це він заявив у суботу під час зустрічі з профспілковими організаціями, повідомляє УНІАН.

"Ви, мабуть, знаєте, ведуться дуже складні переговори з росіянами. Вони вважають цей контракт - як Міллер, глава "Газпрому", сказав – "залізобетонним". А чим пробивається залізобетон?.. Ось так ми зараз і підбираємо (чим би пробити)", - сказав Азаров.

При цьому він нагадав, що Рада національної безпеки та оборони прийняла рішення про скорочення споживання газу і пошуку альтернативних джерел.

"Недавно відбулося засідання РНБО. Було прийняте принципове рішення піти на енергозбереження - скорочення споживання газу, альтернативні джерела палива і альтернативні джерела постачання. Ось це наша відповідь – перфоратор на залізобетонний контракт, який підписаний був у 2009 році", - сказав Азаров.

Як відомо, на початку року Україна заявила про намір купити в 2012 році в РФ лише 27 мільярдів кубометрів газу із законтрактованих 52 мільярдів, що російська влада вважає порушенням договору і заявляє, що українці, за контрактом, у будь-якому разі мають заплатити за 33 мільярди кубометрів газу: через умову "бери або плати".

Українська влада планує обмежити закупівлю газу з Росії через його дуже високу ціну, яка в першому кварталі ц.р. порівняно з першим кварталом минулого року зросла на більш ніж 50% - до 415 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування