Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шаповал бачив в очах суддів КС собачу тугу за палкою

Субота, 28 січня 2012, 13:30

Переглядати принципи формування Конституційним суду чи коригувати повноваження його членів немає жодного сенсу, оскільки цей орган втратив довіру.

Таку думку висловив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал в інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Та хоч би що ми робили з Конституційним судом, це нагадуватиме пересування меблів у борделі. Справжня проблема в іншому: де знайти людей із відповідною правосвідомістю, відповідною правовою культурою. Я вже не кажу про порядність. Серед потенційних кандидатів у судді КС, як на мене, небагато людей адекватних", — наголосив Шаповал.

Окрім того, відзначив він, зараз ніхто не знає, як убезпечити Конституційний суд від зовнішнього впливу.

"Даруйте, але в деяких суддів КС, якщо вони не отримують інструкцій, в очах з’являється собача туга за палкою. Я це особисто спостерігав, працюючи представником президента в Конституційному суді", - сказав глава ЦВК.

"Про що ми говоримо, коли рішення деяким суддям пишуть недосвідчені працівники апарату. А, вони, судді, читають їх із помилками, не розуміючи, про що, власне, йдеться", — розповів Шаповал.

"На сьогодні КС перетворився на відносно дешевий інструмент вирішення складних справ", — констатував колишній суддя КС.

Шаповал у 1996-2005 роках був суддею, заступником голови Конституційного суду. У 2005-2007 роках – представником президента в КС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування