Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко їде до Росії

Неділя, 12 лютого 2012, 21:08

Міністри закордонних справ України і Росії Костянтин Грищенко і Сергій Лавров в понеділок відвідають Нижній Новгород.

Там вони візьмуть участь у шостому засіданні підкомітету з міжнародного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії, повідомляє Інтерфакс.

Як заявили в МЗС РФ, в якості співголів підкомітету керівники зовнішньополітичних відомств проведуть переговори з широкого кола питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного.

"Особливу увагу буде приділено взаємодії в боротьбі з новими викликами і загрозами на різних форматах, врегулюванню регіональних конфліктів, співробітництву між консульськими службами МЗС Росії і України, а також прикордонній проблематиці, в тому числі ходу переговорів про розмежування в Азовському і Чорному морях, у Керченській протоці", - відзначили на Смоленській площі.

Крім того, в рамках засідання відбудеться робоча зустріч статс-секретаря - заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна і першого заступника міністра закордонних справ України Руслана Демченка, які очолюють російську та українську частини Підкомісії з питань функціонування російського Чорноморського флоту і його перебування на території Україні.

За підсумками засідання міністрів передбачається ухвалення спільної заяви з нагоди 20-річчя з дня встановлення дипломатичних відносин між Російською Федерацією і Україною, підписання Плану взаємодії між міністерствами закордонних справ РФ і Україною на 2012 рік.

Крім того, заявили в МЗС РФ, міністри візьмуть участь у церемонії відкриття Генконсульства України в Нижньому Новгороді, покладуть квіти до пам'ятника Мініну і Пожарському і меморіальної дошки Тараса Шевченка, а також відвідають фотовиставку, присвячену 20-річчю встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Глава МЗС України також планує зустрітися з викладачами і студентами Нижегородського державного лінгвістичного університету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування