Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров про транзит газу: якщо РФ хоче загнати гроші незрозуміло куди, будь ласка

Четвер, 23 лютого 2012, 12:26

Прем'єр Микола Азаров переконаний, що у разі відмови Росії від транзиту газу по українській території України знайде вихід із ситуації.

"Давайте не будемо нагнітати ситуацію", - сказав він журналістам в Житомирській області в четвер.

"Україна знайде вихід з цієї ситуації. Не потрібно через це переживати", - заявив Азаров.

"Газпром" напередодні підтвердив намір виключити на даний момент головного транзитера російського газу на експорт - Україну - з системи доставки російського газу на цільові ринки.

"Після реалізації всіх запланованих "Газпромом" газотранспортних проектів: "Південний потік" з максимальною продуктивністю, "Північний потік" з додатковими новими нитками, враховуючи вже наявні у власності компанії транспортні потужності в Білорусії і в Чорному морі, транзитне значення України для експорту російського газу дорівнюватиме нулю", - заявив журналістам офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Коментуючи цю заяву, Азаров сказав: "Від того пункту, про який сказав (Купріянов), до моменту реалізації немало води витече. Я завжди їм кажу - Бог вам на допомогу".

"Якщо в Росії так все добре, така хороша ситуація, будь ласка, 20 мільярдів євро виділяйте і будуйте. У вас є можливість використовувати колись загальну нашу систему, але якщо ви хочете 20 мільярдів євро загнати незрозуміло куди, будь ласка, Бог вам на допомогу", - уклав прем'єр.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов поставив під сумнів інформацію, оприлюднену російською стороною.

"Та заява, яка була зроблена вчора, і була показана всіма центральними каналами російського телебачення, вимагає додаткової відповіді спеціалістів. Попередні відповіді такі, що це не відповідає дійсності. Якщо ситуація не зміниться, то напевно буде офіційне спростування даного факту", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування