Яценюк знайшов ще один спосіб, як випустити Тимошенко і Луценка

Середа, 14 березня 2012, 09:19

У парламенті зареєстровано законопроект, яким пропонується розширити список категорій засуджених, які підпадають під амністію, тими, хто отримав термін за зловживання службовим становищем.

Законопроект "Про амністію в 2012 році" зареєстрував депутат Арсеній Яценюк, пише Комерсант-Україна.

Яценюк, зокрема, пропонує передбачити амністію для чоловіків і жінок, які досягли 55 і 50 років відповідно (в законі "Про амністію в 2011 році" віковий ценз становив 60 і 55 років).

Він також пропонує доповнити список категорією засуджених, які вчинили злочин за ст. 191 КК ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ст. 212 КК ("ухилення від сплати податків") і ст. 365 КК ("перевищення влади або посадових повноважень").

"Проект закону передбачає оголошення амністії засудженим за статтями Кримінального кодексу, які допускають двояке тлумачення і застосування. Це призводить до незаконного та необґрунтованого кримінального переслідування опозиційних політичних діячів з боку судових і правоохоронних органів", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Як відомо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко і колишній голова МВС Юрій Луценко були засуджені Печерським райсудом Києва саме за цими статтями.

Крім того, стосовно Тимошенко зараз розслідуються кримінальні справи за ст. 191 і 212 КК.

До них обох можуть бути застосовані положення цього законопроекту, оскільки Тимошенко вже досягла встановленого ним вікового цензу (їй зараз 51 рік), а у Луценка є неповнолітня дитина.

"Цей закон поставить крапку в політичних переслідуваннях. Він відновить справедливість по відношенню до Юлії Тимошенко і Юрія Луценка", - вважає Яценюк.

Як відомо, президент підписує закон "Про амністію" не щороку. Наприклад, в 2009 і 2010 роках такий документ не приймався.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News