Кривдник Колеснікова сьогодні знову постане перед Верховним Судом

Четвер, 15 березня 2012, 08:19

Справу Бориса Пенчука у четвер о 10 годині розглядатиме Верховний Суд України.

Про це міститься інформація на сайті Верховного Суду України.

За даними сайту Верховного суду, справа Пенчука переглядатиметься за заявою захисника Олександра Плахотнюка  і стосуватиметься перегляду ухвали колегії суддів Судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 1 грудня 2011 року.

За даними "УП", у цій справі йдеться про перегляд судових рішень, якими Пенчуку відмовлено у застосуванні амністії 2005 року.

Як відомо, у березні 2009 року Пенчук був засуджений Ворошиловським районним судом Донецька за статтями "вимагання" і "завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину" до 8 років позбавлення волі. Ці статті КК України були інкриміновані Пенчуку у справі Бориса Колеснікова. 

Пенчук відбував покарання у Житомирській виправній колонії № 4 посиленого режиму.

У лютому 2010 року рішенням Верховного суду з Пенчука було знято обвинувачення за статтею "вимагання".

У квітні 2010 року Пенчуку замінили умови виконання покарання - перебування у в'язниці поміняли на виправні роботи протягом двох років. При цьому Богунський райсуд Житомира серед іншого спирався на характеристику засудженого Пенчука.

Однак, після звільнення засудженого Пенчука був звільнений керівник Житомирської колонії, новий керівник колонії скасував заохочення Пенчуку, а прокуратура подала скаргу в зв'язку з нововиявленими обставинами.

Засуджений у справі  Колеснікова знову опинився у в’язниці і подав клопотання про застосування до нього амністії 2005 року. Однак, у цьому Пенчуку відмовили. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...