Азаров вирішив видавати "вітіну тисячу" через банкомати

П'ятниця, 16 березня 2012, 08:32

Компенсації вкладники Ощадбанка отримуватимуть через банкомати.

Про це повідомив прем'єр Микола Азаров у програмі "Іспит для влади" на Першому національному телеканалі.

За його словами, виплати компенсацій вкладників Ощадбанку СРСР, будуть розтягнуті в часі, вони не одномоментні. 

Також він повідомив, що  Національний банк працює над створенням системи видачі депозитних карток вкладникам, на які будуть перераховані компенсаційні гроші.

"І у кожного громадянина, який отримає компенсацію, буде вибір: чи то піти в будь-який банкомат зняти цю тисячу і витратити (це його право), або зберегти цю тисячу на вигідних умовах на своєму депозиті і отримати хороший відсоток з цього", - сказав Азаров.

Він також повідомив, що на виконання соціальної програми необхідно близько 25 млрд. грн.

"Це дуже велика сума. Але, якщо її зіставляти з розмірами, припустимо, витрат консолідованого бюджету, що перевищує 450 млрд. грн., то це буде близько 5%. Збільшення витрат на 5% - це багато? Тут ми скажемо, що це мало", - сказав він.

"Тобто з одного боку сума величезна, і доведеться нам напружуватися і дуже серйозно напружуватися, а з іншого боку – з урахуванням всіх витрат консолідованого бюджету, це не така вже й велика сума", - додав Азаров.

Він також розповів, що вже на початку квітня цього року Уряд розгляне законопроект щодо внесення змін до держбюджету-2012 з нових соціальних ініціатив президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News