Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У структурі при Раді Європи спіймали Ківалова на брехні

П'ятниця, 16 березня 2012, 09:40

Президент GRECO Марін Мрчел спростовує інформацію "регіонала" Сергія Ківалова про те, що він виступив проти декриміналізації 364 і 365 статей Кримінального кодексу, за якими, зокрема, засуджено Юлію Тимошенко.

"Твердження, зроблені паном Ківаловим в українській пресі, є грубим викривленням того, що я насправді сказав", - заявив Мрчел в інтерв’ю "Українському тижню".

"А саме: звертаючись до Комітету з юридичних справ та прав людини Парламентської Асамблеї Ради Європи 11 (12) березня 2012 року, я послався на звіти GRECO, які зазначають, що у пошуках ефективної відповіді на питання корупції деякі держави-члени дійсно застосовують положення стосовно порушення довіри або зловживання владою", - додав він.

"Статті 364 та 365 Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за зловживання та перевищення службових повноважень, не були предметом цього оцінювання і, відповідно, не досліджувалися GRECO", - зазначив також Мрчел.

На його думку, у будь-якому разі подібні положення мають бути сформульовані таким чином, який не дозволить зловживання ними в політичних цілях.

"Ситуація в Україні як така не обговорювалася, і я не робив посилань на справу Тимошенко, яка не вивчалася GRECO", - заявив Мрчел.

Раніше Ківалов заявив, що керівник GRECO виступає проти декриміналізації статей 364 та 365 Кримінального Кодексу, за якими засуджено Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

GRECO є підструктурою Ради Європи, що опікується боротьбою з корупцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування