Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вирішив переплюнути Януковича – обіцяє масову роздачу грошей

П'ятниця, 16 березня 2012, 16:16

Депутат Арсеній Яценюк подав до парламенту законопроект про збільшення зарплат та пенсій 17 мільйонам українців.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Фронту Змін".

Законопроект пропонує встановити розміри мінімальних пенсій, залежно від трудового вкладу кожної людини.

Згідно з документом, жінкам зі стажем менше 20 років і чоловікам зі стажем 25 років має гарантуватися пенсія на рівні прожиткового мінімуму. За 20 або 25 років мінімальна пенсія має становити 110% мінімуму, за 30 або 35 років – 130%, за 40 або 45 років – 150%.

Також пропонується встановити базову тарифну ставку за першим тарифним розрядом на рівні 120% мінімальної заробітної плати.

На сьогодні тарифна ставка першого тарифного розряду працівників бюджетної сфери встановлюється Кабінетом міністрів і є меншою за прожитковий мінімум.

Документ передбачає перерахунок "військових" пенсій, а також встановлення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям з огляду на встановлені прожиткові мінімуми.

Крім цього, Яценюк пропонує доручити Кабміну збільшити прожитковий мінімум на 30%.

Для фінансування даних програм Яценюк пропонує скоротити видатки на органи влади до рівня 2009 року та продати 10 з 13 державних резиденцій, автопарків керівництва органів влади, припинення ремонтних та будівельних робіт на адміністративних будівлях влади.

Також документ передбачає скорочення на 20% обсягів державних закупівель у всіх міністерствах і відомствах, крім Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соцполітики, Міносвіти і Міноборони.

"Ухвалення закону дасть змогу збільшити розміри пенсій для 13,7 млн пенсіонерів, розміри заробітних плат для 3,5 млн працівників бюджетної сфери, а також допомоги малозабезпеченим сім’ям та забезпечити справедливий перерозподіл бюджетних коштів", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування