Грищенко впевнений, що від "сирної" війни страждають росіяни

Середа, 21 березня 2012, 19:00

Зникнення українських молочних продуктів з російського ринку впливає на цінові параметри для споживачів у Росії.

Таку думку озвучив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко на брифінгу після засідання ради експортерів при МЗС України в середу в Києві.

"Сьогодні, напевно, молоко - найдорожче в Росії, не в Європі, а саме там. Споживач явно не виграє, і якраз вилучення серйозних учасників забезпечення молочними продуктами з ринку ніяк не сприяють ні конкуренції, ні стабілізації цінових параметрів", - сказав він.

Глава МЗС підкреслив, що "дуже суспільно важлива тема - це можливості українських компаній, що займаються експортом сирів, м'ясомолочної продукції в Росію та інші країни Митного союзу, розширювати географію експорту".

Грищенко зазначив, що не можна залежати від одного ринку, і в цьому напрямку МЗС, зокрема, українські диппредставництва за кордоном готові сприяти бізнесу.

"Нам потрібно дивитися також на підвищення стандартів, і не тому, що вони сьогодні у нас не відповідають європейським чи російським вимогам, а тому, що існують певні деталі, які необхідно удосконалити так, як це роблять і в країнах ЄС", - підкреслив міністр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування