Лавринович визнає, що справу Тимошенко можуть переглянути

П'ятниця, 23 березня 2012, 09:58

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що якщо Європейський суд з прав людини вирішить, що при розгляді справи Юлії Тимошенко не був забезпечений справедливий суд, то це стане основою для перегляду вироку українським судом.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Фокус", повідомляють Українські новини.

"Якщо Європейський суд з прав людини вирішить, що не був забезпечений справедливий суд, це стане основою для додаткового перегляду вироку українським судом. Європейський суд рішень національних судів не скасовує: статус Юлії Тимошенко можна змінити лише рішенням суду України", - заявив міністр.

При цьому Лавринович підкреслив, що Європейський суд з прав людини не дає рекомендацій, а приймає обов'язкові для держави рішення, і всі постанови, зокрема, що стосуються громадян України, неухильно виконуються.

Водночас він зазначив, що вказаний суд не встановлює законність або незаконність рішень національних судів.

Коментуючи можливість балотування Тимошенко, а також колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у Верховну Раду, міністр висловив думку, що сьогодні не варто говорити про це, підкресливши, що якщо на момент реєстрації їх судимості не буде погашено, те, відповідно до Конституції, вони не зможуть балотуватися.

Як відомо, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина" Сергій Власенко допускає звільнення Тимошенко за рішенням Європейського суду з прав людини без його підтвердження Верховним Судом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...