Дружину партнера Лазаренка кидали в СІЗО, щоб отримати свідчення проти Тимошенко

П'ятниця, 23 березня 2012, 10:56

Дружина партнера Павла Лазаренка  - Ізабелла Кириченко заявляє, що прокуратура використала її для того, щоб дістатися до її чоловіка з метою отримання свідчень проти Тимошенко.

Про це вона розповіла в інтерв'ю газеті Kyiv Post, яке стало першим з моменту її звільнення з СІЗО в листопаді 2011 року.

Кириченко є громадянкою США. Її затримали у вересні 2011 року , коли вона приїхала до Києва. Вона збиралася продати київську квартиру чоловіка Петра Кириченка, який був партнером Лазаренка.

За словами Кириченко, слідчі, які допитували її протягом двох місяців, були зацікавлені у тому, щоб отримати свідчення її чоловіка щодо можливої причетності Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства депутата Євгена Щербаня та до інших злочинів.

"З перших хвилин мого затримання, слідчі у прокуратурі почали питати мене про мого чоловіка, бо він знає Лазаренка та Тимошенко. Вони казали, що він має відповісти на 400 чи 600 запитань", - розповіла телефоном з Сан-Франциско Ізабелла Кириченко.

"Прокурори сказали мені, що мій чоловік не дурень і приїде, щоб звільнити мене", - додала вона.

За словами Ізабелли, один чиновник з прокуратури дійшов до того, що вимагав у суду продовження строку її затримання, посилаючись на зв'язки її чоловіка з Лазаренком.

Кириченко звільнили в листопаді 2011 року у зв'язку зі станом її здоров'я. Тоді її адвокат ухилився від відповіді, чи отримала вона волю в обмін на згоду її чоловіка давати свідчення.

Водночас сам Петро Кириченко, який також говорив телефоном з Сан-Франциско, відмовився коментувати інформацію про те, чи він свідчив в обмін на волю його дружини.

Між тим він також визнав, що Ізабеллу арештували для того, щоб дістатися до нього.

Раніше прокуратура відкидала звинувачення що використовувала дружину Кириченка, щоб отримати свідчення від нього проти Тимошенко і Лазаренка.

Як відомо, в останніх інтерв'ю заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляв, що Петро Кириченко може мати ключові докази причетності Тимошенко та Лазаренка до злочинів.

"Відома фірма Somali Enterprises, яка перерахувала гроші за вбивство Щербаня, ця ж фірма перераховувала гроші Тимошенко, якщо пам'ятаєте цю історію, придбання шуб, коштовностей, автомобілів, оплата готелів ресторанів та іншого", - говорив також Кузьмін.

Водночас,  розслідування "Української правди" поставило під сумнів твердження Кузьміна, що саме гроші Тимошенко призначалися і використовувалися для розрахунку з кілерами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...