Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко: Калінін попросту бреше

Понеділок, 26 березня 2012, 08:28

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко заявив, що перебуває в США й виходив на зв'язок з СБУ.

Про це він заявив у коментарі Комерсант-Україна у відповідь на заяву глави СБУ Ігоря Калініна про призупинення досудового розслідування справи щодо Мельниченка через неможливість установити місце його перебування.

"Калінін попросту бреше, тому що СБУ вигідно затягувати цю справу, тримаючи мене в напрузі", - заявив він.

Він підкреслив, що влітку 2011 року, коли він був в Україні, він "вимагав від Генпрокуратури й СБУ, щоб вони проводили слідство, але вони нічого не робили".

"Замість цього я отримав погрози на свою адресу й виїхав, щоб врятувати своє життя, щоб не було прецеденту Кравченка (екс-міністр МВС Юрій Кравченко, знайдений мертвим у березні 2005 року). Мене треба допитати, а це можна зробити й телефоном або скайпом, але цим ніхто не займається", - сказав він 

Він нагадав, що пропонував СБУ приїхати в Ізраїль, щоб провести ці слідчі дії.

"Після інтерв'ю Ігоря Калініна я подзвонив у приймальню СБУ й сказав, що я не в Ізраїлі, а в США, нехай дзвонять і допитують, залишив свій номер мобільного телефону. Не розумію, чому Калінін каже, що я в Ізраїлі", - додав він. 

Мельниченко розповів, що "за цей час двічі бував в Україні з українським паспортом на прохання високопоставлених представників спецслужб".

"Ми спілкувалися, але не знайшли спільної мови... Зараз я перебуваю в США, живу за свій рахунок. Раніше СБУ оплачувала мені перельоти й проживання в готелі, зараз уже ні. Я ні в якому розшуку не значуся - це все неправда", - заявив він

У коментарі газеті "Сегодня" Мельниченко конкретизував місце свого перебування.

"Можу сказати, що я зараз перебуваю в США, штат Нью-Джерсі, у місті Вестфілд, у годині їзди від Манхеттена, у свого друга Івана Мокрицького, і ні від кого не переховуюсь", - заявив він.

Мельниченко також розповів, що йому пропонували брати участь у парламентських виборах.

"Питання не вирішене, але пропозиції від опозиції є, більш конкретно сказати не можу. Навіть є пропозиція ввійти в першу п'ятірку виборчого списку", - сказав він.

"Але депутатський мандат мені не потрібний для того, щоб з'явитися в Україні. Я й без недоторканності за три тижні, може, за місяць приїду в країну, про що заздалегідь повідомлю пресу. Мене вже дістала неправда, що я перебуваю в розшуку! От приїду й розповім, як усе було!" - сказав Мельниченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування