Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога страшить Бойка станом атомних електростанцій

Вівторок, 27 березня 2012, 18:35

Міністр надзвичайних ситуацій просить Міністра енергетики особисто втрутитися в ситуацію із забезпеченням пожежної безпеки на діючих атомних електростанціях.

Про це йдеться в листі Віктора Балоги до Юрія Бойка, повідомляє пресс-служба МНС.

Міністерство в порядку здійснення функцій державного нагляду за додержанням та виконанням вимог у сфері пожежної безпеки ДП НАЕК "Енергоатом" встановило, що досі залишаються нереалізованими протипожежні заходи, які були передбачені ще в 2005 році.

Крім того, під час розробки Концепції, "Енергоатом" виключив протипожежні заходи з переліку організаційно-технічних та відніс їх до менш пріоритетних.

"Починаючи з 2005 року і до сьогодні на АЕС України залишається незадовільним стан виконання заходів, пов’язаних із підвищенням рівня пожежної безпеки, та приведення протипожежного захисту діючих енергоблоків АЕС у відповідність з вимогами МАГАТЕ…", - наголошує Балога.

Так, з 15 діючих енергоблоків АЕС лише на 7-ми перші приміщення з електронною та електричною апаратурою обладнано системами газового пожежогасіння.

Замінено лише 19 з 45 систем автоматичної пожежної сигналізації каналів систем безпеки енергоблоків, хоча цю роботу планувалося завершити до кінця 2010 року.

Лише на 3 енергоблоках впроваджені системи протидимного захисту приміщень та шляхів евакуації, які не мають зв’язків із зовнішнім середовищем.

Крім того, незрушним залишається стан реалізації протипожежних заходів на Запорізькій та Южно-Українській АЕС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування