Азаров згадав анекдот: "А по дорозі до світлого майбутнього годувати ніхто не обіцяв"

Середа, 28 березня 2012, 11:10

Прем'єр Микола Азаров наполягає на тому, щоб підтримувати не лише великі тваринницькі комплекси, але й приватні господарства.

Про це він заявив на засіданні уряду у середу.

Премєр вказав, що за роки незалежності поголів’я великої рогатої худоби в Україні скоротилось майже в 6 разів.

"4,5 мільйона голів для країни з населенням 46 мільйонів людей – це вкрай мало.  Тому і яловичина, і молоко коштують надто обтяжливо для гаманців більшості українців", - зауважив він.

"Як наслідок, в м‘ясному раціоні українця яловичина становить тільки 18% замість рекомендованих медициною 40%. Споживання молока майже наполовину менше від раціональних норм харчування", - сказав Азаров.

Прем'єр відзначив, що від Міністерства аграрної політики та продовольства чує пропозиції підтримувати тільки крупнотоварне виробництво.

"Безумовно, це магістральний напрямок вирішення проблеми. Але якими темпами відновлюється крупнотоварне виробництво?", - запитав він.

"Зрозуміло, корови, яких тримають люди, не такі продуктивні, як сьогодні вважається за потрібне. Якість молока часто не відповідає нормам. Але воно є. І, власне, господарі цих корів сьогодні годують країну. Якщо про них забути, і десять років будувати комплекси, вийде як в анекдоті: "А по дорозі до світлого майбутнього годувати ніхто не обіцяв", - додав Азаров.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...