Гусинський наполягає, що в нього - половина каналу TBi

Середа, 28 березня 2012, 12:12

Компанія New Media Holding, підконтрольна бізнесмену Володимиру Гусинському заявляє, що володіє 50% телеканала  TBi.

Про це говориться в повідомленні компанії, переданому Українській правді в середу.

"Компанія New Media Holding нагадує, що NMH залишається законним власником 50% пакета каналу TBi, який понад два роки намагається привласнити собі Кагаловський", - говориться в повідомленні.

"Сторона Кагаловського вже програла два судових позови в Лондоні й, згідно з рішенням суду, зобов'язана оплатити судові витрати", - зазначається в коментарі.

Також у прес-службі повідомили, що в заключну фазу вступив судовий процес по відновленню прав власності NMH у Верховному Суді штату Нью-Йорк, "у ході якого не тільки було прийнято важливі попередні рішення проти сторони Кагаловського, але й його особисто було викрито в лжесвідченні".

"Вважаємо за потрібне сповістити про це тих, хто міг би прийняти слова Кагаловського за чисту монету", - говориться в повідомленні.

Раніше з'явилося повідомлення про те, що TBi частково перейшов під контроль Бориса Березовського, який вважався одним з акціонерів.

Після цього Кагаловський заявив, що це неправда й що "Гусинський більше 2 років як вигнаний з каналу ТВі за шахрайство".

Нагадаємо, TVi заснували в 2008 році на паритетних засадах відомі політичні емігранти Володимир Гусинський і екс-менеджер Юкоса Костянтин Кагаловський.

Але в 2009 між ними розгорівся конфлікт. Формальною причиною для розбіжностей послужив продаж Гусинським телеканалу власного продукту за завищеною ціною.

У той же час, Гусинський виступив з низкою заяв на підтримку російської влади.

Березовський відреагував на це критично, заявивши, що слова Гусинського "розв'язують руки Путіну для розправи над Ходорковським".

Саме тоді з'явилася інформація, що Березовський також володіє часткою телеканала й підтримує Кагаловського.

У результаті конфлікту між акціонерами Гусинський був змушений покинути склад засновників в українському проекті.

У підсумку TVi перейшов до двох кіпрських компаній - Seragill Holdings Ltd і Aspida Ventures Ltd. Місце Гусинського як співвласник каналу зайняв Березовський, зазначала агенція Росбалт. Зараз навколо TVi триває кілька судових процесів у судах США й Великобританії, оскільки Володимир Гусинський намагається повернути вкладені інвестиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування