Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НБУ не планує залізати в борги й тиснути на бізнес через обіцянки Януковича

Четвер, 29 березня 2012, 15:19

Для виплат вкладникам Ощадбанку СРСР у влади є всі необхідні кошти і виплати будуть здійснювати з 1 червня.

Про це заявив голова Національного банку Сергій Арбузов в інтерв’ю "Урядовому кур’єру".

"Хочу запевнити, що, попри масштабність завдань, для виплат вкладникам Ощадбанку СРСР є всі необхідні кошти, і процес виплат, як і обіцяв президент, почнеться з 1 червня", - сказав він.

"Для виконання соціальних ініціатив Нацбанк не збільшуватиме зовнішні запозичення,  податковий тиск на бізнес і не друкуватиме гроші. Гривня з початком виплат залишиться стабільною, а інфляція – під контролем", - запевнив Арбузов.

За його словами, Нацбанк ретельно стежитиме, щоб не поставити під загрозу макроекономічну стабільність у країні.

"Нині ми обговорюємо з комерційними банками, як стимулювати громадян залишати отримані кошти на депозитах. Особливу увагу приділимо забезпеченню максимально комфортних умов виплат заощаджень – без черг, додаткових довідок та стресів для громадян", - сказав голова НБУ.

Він також приєднався до слів президента про те, що економіка впорається з навантаженням, пов’язаним із виконанням соціальних ініціатив Віктора Януковича.

"У цьому році, попри побоювання експертів, економіка країни зростає, що забезпечило додаткові надходження з ПДВ і податку на прибуток", - зазначив Арбузов.

"Поступово додаткові надходження забезпечать податок на розкіш, детінізація економіки за рахунок скорочення готівкових розрахунків та лібералізація ринку корисних копалин", - додав він.

При цьому голова НБУ наголосив, що "усім гілкам влади також треба докласти зусиль для створення комфортних умов для приходу інвестицій в економіку, передбачуваності макроекономічних умов, стабільності податкової системи, щоб працював інститут захисту права власності".

"Через певний час це забезпечить  постійні джерела надходжень, які можна буде витрачати як на інвестпроекти, так і на соціальні ініціативи", - вважає Арбузов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування