Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман ледь не побігла до суду через слово "облажалась" в інтернеті

Середа, 18 квітня 2012, 11:33

Радник президента Ганна Герман планувала судитися з сайтом Оrd-ua, головним редактором якого є Станіслав Речинський, однак передумала після того, як її позиція була висвітлена.

Про це Герман повідомила 18 квітня агентству УНІАН.

Близько 10 години ранку Герман повідомила, що захищатиме у суді свою ділову репутацію, бо "сайт Оrd-ua розповсюджує завідомо неправдиву інформацію".

"Цими днями на цьому ресурсі було розповсюджено "Герман снова облажалась", яка порочить мою ділову репутацію, а викладені факти не мають абсолютно нічого спільного з дійсністю", - сказала Герман.

За її словами, у середу зранку вона запропонувала редактору сайту Речинському опублікувати спростування і вибачення.

"Але досі цього не зроблено, тому я маю намір подати в суд. Такого роду журналістику, яку можна вважати звичайним журналістським кілерством, треба в Україні завершувати", - заявила Герман.

Однак хвилин через 40 вона повідомила агентству, що Оrd-ua опублікував спростування на свою інформацію, "чим визнав, що розповсюдив завідомо неправдиву інформацію".

"Сам факт визнання редактором того, що сайт публікує завідомо неправдиву інформацію, є підтвердженням того, що матеріали цього сайту не мають нічого спільного з журналістикою і є звичайним інформаційним кілерством, що є найбільшим покаранням для журналіста, ніж визнання факту відвертого наклепу", - наголосила Герман.

"Я вважаю, що після цього спростування судовий позов вже не потрібний", - додала вона.

Напередодні Оrd-ua опублікував інформацію під назвою "Герман снова облажалась", в якій йшлося про те, що президент Віктор Янукович нібито висловив співчуття у зв`язку зі смертю директора Інституту міста Олександра Сергієнка – а Сергієнко на одному з інтернет-ресурсів повідомив, що чутки про його смерть "дещо перебільшені".

Крім того, сайт Оrd-ua у січні минулого року передруковував давнішу журналістську статтю, в якій йшлося про те, як Ганна Герман придбала квартиру у центрі Києва у свого колеги з Радіо "Свобода" - Романа Купчинського, який терміново виїжджав за кордон, і заплатила йому лише близько однієї п’ятої обіцяної суми.

А Станіслав Речинський є тим журналістом, у видачі квартири якому звинувачують Олександра Турчинова як колишнього голову Служби безпеки України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування