Власенко: "Якщо ПДВ відшкодовувався незаконно – саджайте Азарова"

Четвер, 19 квітня 2012, 16:07

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що справа проти неї щодо корпорації ЄЕСУ має бути закрита за відсутністю складу злочину.

Про це він заявив, виступаючи на попередньому засіданні Київського райсуду Харкова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Власенко стверджує, що за всіма п'ятьма епізодами обвинувачення Тимошенко в матеріалах справи немає доказів провини екс-прем'єра.

Так, щодо відшкодування ПДВ і проведення взаємозарахувань корпорації ЄЕСУ, зазначив він, рішення приймалося Державною податковою службою, а не Тимошенко, яка на той момент була народним депутатом і звільнилася з корпорації ЄЕСУ.

"Якщо ПДВ відшкодовувався незаконно – саджайте Азарова (тоді - голова Державної податкової служби, нині прем'єр-міністр). До чого тут Тимошенко?", - заявив Власенко під оплески в залі суду.

Адвокат сказав також, що кредитна картка, про використання якої йдеться в обвинувачувальному висновку, була корпоративною карткою компанії Somolli Enterprises, виданою на ім'я Тимошенко.

"Усі операції, які здійснювалися Юлією Тимошенко, здійснювалися за прямою вказівкою Somolli Enterprises, і в корпорації немає жодного питання щодо використання цих грошей", - заявив захисник.

Він процитував також свідчення колишніх менеджерів корпорації ЄЕСУ, які заперечують, що Тимошенко давала їм усні вказівки щодо діяльності корпорації після звільнення з компанії.

Власенко також нагадав, що в 2005 році Верховний Суд України визнав законність закриття справи у відношенні Юлії Тимошенко й низки менеджерів корпорації ЄЕСУ. Постанова про поновлення слідства у справі, на думку захисника, незаконна.

Він підкреслив також, що терміни давності подій, про які йдеться у матеріалах справи, уже давно спливли.

Захисник екс-прем’єра також попросив суд винести окреме визначення у відношенні голови Державної пенітенціарної служби (ДПтС) і керівника прес-служби ДПтС, які без згоди Тимошенко оприлюднили її заяву про те, що вона не може бути присутньою на попередньому засіданні суду за станом здоров'я.

Крім того, Власенко вимагає притягнути до кримінальної відповідальності слідчого СБУ Миколу Грабіка, який вів досудове слідство у справі ЄЕСУ.

"Я вимагаю притягнути Грабіка до кримінальної відповідальності... Під час слідства в слідчого були всі підстави для закриття кримінальної справи", - заявив він.

"Достеменно знаючи, що Тимошенко не чинила дій, які їй інкримінуються, що вона не була й не могла бути суб'єктом цього злочину, він продовжував слідство. Ця людина вчинила злочин", - сказав адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування