Берлін назвав умови підписання Угоди з Європою

Понеділок, 2 квітня 2012, 18:20

Німеччина дасть згоду на підписання Угоди про асоціацію між Євросоюзом і Україною тільки в тому випадку, якщо Київ підтвердить факт верховенства права в країні.

Про це заявив прес-секретар німецького МЗС Андреас Пешке під час урядової прес-конференції у Берліні в понеділок, повідомляє "Укрінформ".

"Наша позиція чітка і однозначна: Угода про асоціацію буде підписана тільки тоді, коли Україна зробить чіткі і однозначні кроки, які підтверджують верховенство право в цій країні", - сказав він.

Пешке нагадав, що демократія і верховенство права - цінності Європейського Союзу.

При цьому представник уряду ФРН не уточнив, які саме кроки Берлін чекає від Києва.

Більш конкретні вимоги до Києва для просування Угоди про асоціацію висловила член комітету у закордонних справах бундестагу ФРН Віола фон Крамон (фракція "Союз-90/Зелені").

"Ми вимагаємо звільнення політичних ув'язнених в Україні та надання їм права участі в парламентських виборах в кінці жовтня", - підкреслила вона.

Крім того, додала депутат, наступні парламентські вибори в Україні повинні відповідати європейським стандартам.

"Ці вибори стануть наступним справжнім іспитом на демократію в Україні", - підкреслила німецький політик.

Як відомо, Україна і ЄС 30 березня парафували в Брюсселі Угоду про асоціацію зі створенням поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Після парафування, яке є технічною процедурою узгодження автентичності текстів з юридичних і лінгвістичних критеріїв, згідно з процедурою мають відбутися політичні процеси з підписання та ратифікації документа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування