За Королевську агітують під виглядом соцопитування

Неділя, 8 квітня 2012, 19:22

Уже кілька днів по Черкасах ходять люди, які представляються соціологічною службою й під приводом соцопитування агітують за Наталію Королевську та її політичну силу.

Про це повідомили Gazeta.ua респонденти "опитування".

"До мене підійшла дівчина, запитала за кого я буду голосувати. Кажу їй, що за Тимошенко. Потім питає, а за якого нового, молодого політика. Сказав, що за Кличка. Вона ж тоді давай агітувати за Королевську, поки я не відповів їй, що за неї ніколи не голосуватиму. Дивно, але після цього дівчина розвернулася й пішла геть. Навіть не поставила ніяких відміток в опитувальнику", - розповів черкащанин.

Такі "опитувачі" громадської думки вже кілька днів працюють групами по двоє по всьому місту. Їх бачили на площі біля залізничного вокзалу, на центральній площі, на Дружбі народів, біля вул. Паризької Комуни, Сєдова тощо, відзначає видання.

На площі біля залізничного вокзалу також працює двоє чоловіків. Одному на вигляд 45 років, іншому 20.

Підходять і ставлять 4 запитання. Перше – "Якби вибори до парламенту проходили завтра, то за кого б ви проголосували?". При цьому пропонують 6 варіантів відповіді: Юлія Тимошенко, Сергій Тігіпко, Віктор Янукович, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Наталія Королевська.

Наступні три запитання від псевдо-опитувачів звучали так: "Як ви вважаєте, чи потрібні Україні нові лідери?", "Чи чули ви про те, що Наталія Королевська очолила нову партію "Україна Вперед"?, і "Чи знаєте ви, що Наталія Королевська виступає за відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова?".

Представляються членами Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Українське молодіжне інформаційне агентство".

Один із опитувачів розповів Gazeta.ua, що їм повідомили, що організатором акції є Королевська.

"Але оскільки агітація ще заборонена, то ми під таким приводом це робимо. Нам, взагалі-то, результати цього голосування не потрібні. Головне наше завдання – донести інформацію про Королевську до людей", - сказав він.

За словами чоловіка, їх організовує Київ, але планується відкритися осередок і в Черкасах. Загалом їм треба відпрацювати 5 робочих днів. Каже, що за кожен день платять по 60 грн. за 5 годин, і розраховуються щодня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування