Чорновіл каже, що депутатів, які не пройдуть у нову Раду, посадять

Четвер, 10 травня 2012, 16:06

Депутат Тарас Чорновіл вважає, що перші реальні політв’язні можуть з’явитися в Україні після парламентських виборів.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Чорновола.

За словами депутата, "на тих представників опозиції, що йдуть по мажоритарних округах і яких неможливо "підчепити" на "гачок" після виборів, уже є готові кримінальні справи".

"Наприклад, мій колега по парламентському комітету закордонних справ Андрій Парубій. У разі, якщо він не обереться до Верховної Ради, його автоматично посадять. Бо проти нього порушено кримінальну справу за спротив ратифікації харківських угод", - зазначив Чорновіл.

За його словами, Парубій дійсно може стати одним із перших справжніх політв’язнів, якщо не переможе на виборах.

Чорновіл також зазначив, що сьогодні влада робить усе можливе, щоб у мажоритарних округах до парламенту йшли люди, які стовідсотково перейдуть у більшість до Партії регіонів.

"На округах зараз зроблять усе можливе, щоб від опозиції провести своїх людей або дуже добре контрольованих бізнесменів", - зазначив він.

Тому, за словами Чорновола, помилкою опозиції буде висування бізнесменів по округах. "Після виборів усіх цих бізнесменів від опозиції "підчеплять" й усі вони будуть на "гачку", - переконаний він.

Також, стверджує депутат, одне з головних завдань влади, яке вона сьогодні активно реалізує, – наповнити списки опозиції людьми, які перейдуть після виборів у Партію регіонів.

"У списку опозиції може бути 30-40 чоловік, які стопроцентно перейдуть у Партію регіонів", - прогнозує Чорновіл.

Як відомо, 27 квітня 2010 року у Верховній Раді під час розгляду питання про ратифікацію угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України у сесійній залі відбулися зіткнення між депутатами, а також були застосовані димові шашки, у президію, де був спікер Володимир Литвин, кидали яйця.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом хуліганства, вчиненого групою окремих народних депутатів (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Під час розслідування цієї справи прокуратура порушила кримінальну справу щодо депутатів Юрія Гримчака та Парубія за фактом незаконного впливу на голову Верховної Ради і депутатів з метою перешкодити виконанню ними службових обов`язків – за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 344 ККУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...