Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк нарахував чотири варіанти для звільнення Тимошенко й Луценка

Понеділок, 14 травня 2012, 11:44

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що є кілька варіантів звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко й екс-глави МВС Юрія Луценка.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"У нас є кілька варіантів, як домогтися звільнення Тимошенко й Луценка. Перший, базовий варіант стосується нещасливої декриміналізації статей 364 і 365 Кримінального кодексу", - сказав він.

"Другий - прийняття закону про амністію. Цей законопроект, внесений мною в парламент, не передбачає визнання Тимошенко або Луценком своєї провини, не вимагає від них ніякої письмової заяви, але амністує їх разом з декількома тисячами осіб, які скоїли незначне правопорушення", - сказав Яценюк.

"Третій варіант передбачає участь Верховного суду, який, я вважаю, повинен бути вищою судовою інстанцією країни й органом конституційної юрисдикції. Після декриміналізації названих статей КК, я впевнений, Верховний суд не знайде жодноъ законної підстави для того, щоб підтвердити винесені їм вироки", - заявив він.

"Є ще й четвертий варіант — Янукович видає власний акт помилування, але я в це не вірю. Так що є чотири способи, реалізація трьох з яких залежить від більшості в парламенті", - додав він. 

Відповідаючи на питання, який з названих варіантів прийнятний для самої Юлії Тимошенко, Яценюк сказав:

"Той, котрий передбачає її звільнення й визнання її невинною". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування