Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко пронюхав, що стоїть за скасуванням поїздів

Вівторок, 22 травня 2012, 10:41

У Компартії вважають, що скасування популярних потягів і введення нового розкладу "Укрзалізницею" пов'язані з наміром її приватизувати.

Про це з трибуни парламенту заявив голова КПУ Петро Симоненко.

"Не треба бути дуже розумним, щоб зрозуміти - підвищення цін і скорочення рухомого складу не мають нічого спільного з організацією (перевезень) в інтересах громадян, а викликані критичною нехваткою бюджетного фінансування та спробою перекласти цю ношу на плечі простих громадян", - сказав він.

"Це питання також пов'язано з черговою приватизаційною аферою. Мова йде про підготовку до приватизації Укрзалізниці. При чому найбільш ласої її частини - сектора вантажних перевезень", - додав Симоненко.

За його словами, приватизація призведе до скорочення кількості поїздів та зростання цін на квитки.

Він висловив обурення у зв’язку зі скасуванням найпопулярніших прямих поїздів "Укрзалізницею".

"Скасовано прямий поїзд Луганськ-Львів. Тепер щоб дістатися з Луганська до Львова потрібно робити пересадку в Києві. Літні люди, сім'ї з дітьми змушені будуть перебувати на вокзалі додатково 4 години і потраплять до Львова тільки о пів на першу ночі, а не в 9 вечора, як раніше. Я вже не кажу, що поїздка з пересадками обійдеться в 1,5 рази дорожче", - заявив Симоненко.

Він також обурився скасуванням потяга Київ-Севастополь, "та ще й у розпал курортного сезону".

"Необґрунтованою є й заміна популярного експреса Львів-Київ швидкісним "Хюндаєм". Виграш у часі складе всього 1,5 години, а ціна на квиток зросте в 3 рази", - заявив Симоненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування