Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція блокуватиме Раду, як тільки будуть говорити про мову

П'ятниця, 25 травня 2012, 13:03

Опозиція продовжуватиме блокування парламентської трибуни, якщо провладна більшість і далі намагатиметься ухвалити законопроект про другу державну мову.

Про це заявив на брифінгу Голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем’якін, передає прес-слжуба БЮТ.

Він нагадав, що опозиція заблокувала Верховну Раду у п'ятницю через заяви від керівництва Партії регіонів, що вони збираються продовжити розгляд закону про мови.

"Я хочу заявити від імені двох фракцій: якщо це питання у будь-якому випадку і у будь-якій формі з’явитися в порядку денному – фракції, які сьогодні представляють опозицію, зроблять все для того, щоб воно не розглядалося", - наголосив він.

"У цьому питанні у нас жорстка, конкретна і зрозуміла позиція", - додав Кожем’якін.

Крім того, коментуючи результати сьогоднішньої Погоджувальної ради щодо ситуації у парламенті, Андрій Кожем’якін заявив, що опозиція була готова на компроміс.

"Ми були готові погодитися на компроміс, що приводом для розблокування трибуни буде письмове погодження усіх керівників фракцій про те, що ми накладаємо мораторій на це питання до проведення політичних консультацій", - зазначив він.

"І ми були готові в цьому випадку розблокувати і продовжити роботу Верховної Ради", - сказав Кожем'якін.

"На жаль, колеги, які намагалися вчора проштовхнути це питання – Партія регіонів і комуністи – категорично відмовилися відтермінувати його розгляд. Тому ми прийняли консолідоване рішення продовжити блокування до кінця дня. І якщо буде потреба – ми те ж саме будемо робити і на наступному тижні", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування