Глава Меджлісу: Таку ж заяву, як Симоненко, щодо татар робив Могильов

Неділя, 27 травня 2012, 11:02

Глава Меджлісу, нардеп від НУНС Мустафа Джемілєв вважає, що у зв'язку з висловлюванням лідера КПУ Петра Симоненка про переселення кримських татар мали бути вжиті заходи.

Про це він сказав у суботу ввечері в ефірі 5 каналу.

"Це взагалі-то не перша заява Симоненка. Ще кілька років тому він у пресі говорив, що кримські татари повинні скинутися і поставити золотий пам'ятник Сталіну за те, що він їх не всіх знищив, а всього лише виселив", - розповів Джемілєв.

Реклама:

За його словами, важко уявити, щоб такого роду висловлювання допускалися в цивілізованій державі.

"Звичайно ж, мали бути прийняті заходи, але тут у нас цього не робиться", - зазначив він.

"Коли точно така заява була, скажімо, від нинішнього прем'єр-міністра автономії Могильова, я подавав генеральному прокурору як народний депутат заяву з вимогою порушити кримінальну справу за відповідною статтею за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Мені відповіли, що відповідно до статті 35 Конституції України кожен має право висловлювати свою точку зору ", - розповів Джемілєв.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідаючи на питання ведучого, лідер Меджлісу погодився, що розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Криму комусь потрібно.

На питання, чи знаходяться ці люди в межах України або за кордоном, Джемілєв відповів: "Я думаю, і тут, і там. Але там значно більше. Тут просто п'ята колона".

Як повідомлялося, 16 травня Симоненко з трибуни парламенту заявив, що депортація кримських татар була здійснена радянською владою для їх порятунку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування