Посол у Великобританії запевняє, що расизму в Україні немає

Середа, 30 травня 2012, 23:30

Гостям, які приїдуть до українських міст на Чемпіонат Європи з футболу, не загрожують прояви ксенофобії, расизму або антисемітизму.

Про це заявив посол України у Великобританії Володимир Хандогій в ефірі ВВС, коментуючи програму ВВС про расову нетерпимість в Україні та Польщі.

"Неможливо говорити про великі за масштабами проблеми, які були б варті таких серйозних висновків", - зазначив він.

В інтерв'ю газеті Independent Хандогія підкреслив, що подібні журналістські матеріали є "упередженими і незбалансованими".

"Відповідь українського уряду є чіткою: у нас немає таких проблем, як було показано в цій програмі, ні на рівні суспільства, ні на системному рівні. Звичайно, трапляються певні інциденти або поодинокі випадки, однак це не має ніякого відношення до Євро-2012", - цитує дипломата ЛІГАБізнесІнформ.

Посол також вважає, що "подібні непрофесійні телесюжети та публікації в пресі завдають серйозної шкоди іміджу України".

Раніше в українському МЗС висловили стурбованість кампанією, розгорнутою в ряді британських ЗМІ, у тому числі ВВС, з приводу нібито расистських проявів в Україні.

Колишній капітан збірної Англії, футболіст Сол Кемпбелл, переглянувши сюжети про расизм, закликав уболівальників не їхати на Євро-2012, зауваживши, що повернутися додому вболівальники можуть в трунах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування