Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: мовний закон не пройде, але треба думати про найгірше

Четвер, 14 червня 2012, 22:11

Опозиція не допустить прийняття у другому читанні проекту закону "Про основи державної мовної політики".

Про це заявив депутат від НУНС, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ТВі.

"Я ні в якому випадку не хочу жодну людину звинувачувати в тому, що відбулося тоді при мовному голосуванні з опозицією. Так сталося. Ми можемо розбиратися. Так сталося", - зазначив він.

"Тиждень перед тим ми виграли цей бій. Бій який? Билися реально. Те, що відбулось тоді, перегорнута сторінка", - додав політик.

"Звичайно, що друге читання не пройде так, як пройшло перше читання. Ми будемо задіювати всі засоби і методи, для того щоб це друге читання не пройшло", - сказав Яценюк.

"Ми можемо відтягнути це на день, на два, на три, на п’ять. Але якщо вони скупили 230 чи 240 голосів, вони мають реальну більшість, тому нам треба думати, що ми будемо робити у тому випадку, якщо станеться найгірше", - депутат від НУНС.

При цьому Яценюк заявив, що "нам треба 226 голосів для того щоб відновити справедливість".

"Які би вони закони не приймали, ми їх, по-перше, скасуємо, по-друге, ми змінимо Конституційний суд, і буде передача всіх функцій конституційної юрисдикції до Верховного суду України", - підсумував він.

Як відомо, під час розгляду "мовного" законопроекту в першому читанні опозиція не спромоглася зірвати голосування "мовного" законопроекту.

Під час голосування Кожем'якін мав подати спікеру заяву про оголошення перерви, а потім дати команду про здійсненню плану опозиції – вирвати картки з гнізд депутатів-тушок. Про те цього зроблено не було.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування