Кожем'якін каже, що не порушував "мовних" домовленостей

Неділя, 17 червня 2012, 10:23

Лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін стверджує, що під час голосування з "мовного" питання 5 червня не порушив домовленостей між фракціями БЮТ і НУНС.

"Від домовленостей між фракціями БЮТ-Батьківщина і НУНС, які відбулися на раді опозиції напередодні в понеділок і в вівторок у мене в кабінеті о 8:30, я не відійшов ні на йоту", - сказав він в ефірі 5 каналу в суботу.

"Ми домовилися технологічно, як ми працюємо, як працюють чотири групи у залі. В тому числі, і група наших депутатів, і група Парубія. І ми сказали, що ніяких команд Кожем'якін в залі давати не буде. І це чули всі, і це всі підтвердять", - зазначив Кожем'якін.

Він також розповів, що 24 травня, коли опозиція не дозволила розгляду цього законопроекту і в залі виникла бійка, ніяких команд також не давалося, а була домовленість діяти, коли на табло залишиться 2 хвилини.

"Що стосується 5-го – дійсно, це шокова була ситуація. Дійсно були технології, маніпуляції. З шахраями досить тяжко працювати, не вгадаєш, що вони будуть робити", - зазначив лідер фракції БЮТ.

Водночас він визнав, що повинен був діяти інакше в цій ситуації.

"Тому дійсно моя провина, як і всіх моїх колег, яку я визнаю, і це ми обговорили на засіданні фракції через дві години після того, що відбулося... Так, треба було мені зорієнтуватись, і дати команду, про яку ви кажете. Але домовленість була така, що Кожем'якін команди не дає", - підкреслив він.

Як відомо, під час розгляду "мовного" законопроекту в першому читанні опозиція не зірвала голосування з цього законопроекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування