Грищенко натякає, що Янукович звинувачував Тимошенко по-європейськи

Субота, 23 червня 2012, 21:46

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що позови екс-прем'єра Юлії Тимошенко до президента Віктора Януковича в різних країнах не мають сенсу.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу в суботу, відповідаючи на питання, чи готовий він як дипломат до позовів у судах різних країн щодо заяви Януковича про причетність Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

"Нема змісту такого роду позовів. Тому що на сьогоднішній день в першу чергу є різні заяви з різних сторін щодо різних політичних діячів у нашій країні. Саме тому ця країна і є демократичною і вільною", - сказав Грищенко.

"Є багато заяв, критики на адресу президента, прем’єра, будь-якого міністра. Ніхто не біжить до Європейського суду чи будь-якого іншого, саме тому, що це і є політична дискусія, де достатньо жорстко політичні опоненти висловлюють свої оцінки, в тому числі, щодо справ, які можуть підпадати під Кримінальний кодекс", - зазначив він.

При цьому Грищенко вважає, що українська система цінностей відповідає європейській.

"Якщо ви, як і я, будете спостерігати за тим, що політики заявляють (оскільки політичні заяви є саме політичними) в провідних країнах Європейського Союзу і в США, де я провів багато років, ви тоді відчуєте, що в нашому випадку ми аж ніяк не відходимо від того, що прийнято на політичному рівні висловлювати з точки зору оцінки політичних наслідків політичних якихось моментів, які одночасно можуть розглядатись і в суді", - сказав глава МЗС.

Як повідомлялося, в коментарі Bloomerg Янукович заявив: "Злочини, скоєні в різних кримінальних справах, було вчинено за участі Тимошенко. Це не секрет для всього світу – це сталось. Включаючи вбивство Щербаня. Були мотиви".

18 червня захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що екс-прем'єр має намір звернутися з позовом у суди інших країн у зв'язку із цією заявою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування