Колесніков: Нові "Мерседеси" теж ламаються

Понеділок, 25 червня 2012, 15:05

Віце-прем'єр Борис Колесніков заявляє, що в низці українських ЗМІ розгорнута інформаційна війна проти впровадження швидкісного залізничного руху.

Про це він сказав журналістам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Йде цілеспрямована кампанія проти швидкісного руху з боку медіа, що перекладається на російську мову словом "джинса". Із 400 рейсів Hyundai поламалися 8 разів, звичайні поїзди поламалися 80, але про це ніхто не говорить", - сказав він.

"Літаки "Аеросвіту" запізнюються на десятки годин, а проти Hyundai йде кампанія", - заявив Колесніков.

"І скільки б не платили найманим журналістам грошей за статті про Hyundai, без швидкісного руху Україну уявити неможливо", - підкреслив віце-прем'єр.

За його словами, собівартість квитка на поїзд "Київ-Харків" в плацкартному вагоні 350 гривень, а реальна вартість 80 гривень, в купейному вагоні собівартість - 440 гривні.

"Тому, коли ці поїзди (звичайні поїзди) самі по собі розваляться, тому що соціальні ціни не можна підвищити, а купувати нові не за що, то всі зрозуміють, що швидкісні потяги - це єдиний вихід з положення", - зазначив Колесніков.

"А все нові речі іноді ламаються, це механіка. Нові мерседеси теж ламаються", - зазначив віце-прем'єр.

Крім того, Колесников повідомив про намір серйозно зайнятися питанням діяльності недобросовісних українських авіаперевізників.

"Я думаю, що міністерство готове до того, щоб опублікувати свій план боротьби з недобросовісними перевізниками, де найголовнішим є недобросовісна конкуренція", - зазначив він.

"Я не буду говорити, хто винен, але коли 65% ринку зосереджено в руках однієї приватної компанії, то неможливо притягнути їх до відповідальності", - сказав віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування