Пшонка розповів послу США про справу Щербаня

Вівторок, 26 червня 2012, 11:00

Генпрокурор Віктор Пшонка поінформував посла США Джона Теффта про найбільш резонансні кримінальні справи, зокрема і про справу Євгена Щербаня. 

Про це йшлося на зустрічі Пшонки з Теффтом, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Матеріали, що були зібрані під час досудового слідства дозволяють слідчим робити певні висновки, проте лише суд має розставити усі крапки над "і", тим паче, що слідство у справі ще не завершено", - сказав Пшонка. 

Крім того, посол запропонував допомогу Сполучених штатів в подальших консультаціях українських правників з питань наближення українського законодавства до норм та практик іноземних держав.

За даними прес-служби, Теффт висловив позитивні враження від того, що правнича система України дійсно робить практичні кроки у напрямку реформування, гуманізації та вдосконалення. 

"Зустріч пройшла у дружній атмосфері. Сторони підтвердили своє бажання на подальшу тісну і плідну співпрацю", - сказано у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура готова пред'явити екс-прем'єру Юлії Тимошенко обвинувачення в організації вбивства депутата Верховної Ради II скликання Євгена Щербаня.

Раніше ГПУ вже проводила розслідування цього вбивства, і було встановлено, що в 1996 році в Донецьком аеропорту Щербаня і його дружину розстріляли члени банди Євгенія Кушніра (помер у 1998 році).

У вироку Апеляційного суду Луганської області по цій справі замовником убивства був названий помічник екс-прем'єра Павла Лазаренко Петро Кириченко, який зараз живе в США.

Син Руслан Щербань стверджує, що до вбивства причетні Павло Лазаренко, який відбуває зараз покарання в американській в'язниці, і Тимошенко. 

Натомість захисники Тимошенко наполягають на замовному характері справи Щербаня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування