Шеф-редактор Lb.ua вважає, що Ландіка використали для розправи

Четвер, 28 червня 2012, 16:12

Шеф-редактор видання "Лівий берег" Соня Кошкіна вважає звернення в прокуратуру нардепа Володимира Ландіка тільки приводом для розправи з виданням.

У своїй статті вона повідомляє, що Ландік у телефонній розмові з нею визнав, що написав скаргу в прокуратуру ще 8 місяців тому і не знає, чому прокуратура почала перевірку лише зараз.

"Нам доводиться констатувати: звернення Ландіка - лише привід "наїхати" на Lb.ua", - вважає Кошкіна.

"Зважаючи на відомі обставини справи Романа Ландіка, Володимир Іванович зараз дуже вразливий. І згідливий. І його, в даній ситуації, просто використали", - пише вона.

"Чи для того органи витягли з нафталіну звернення Ландіка, щоб заховати його - за результатами перевірки - назад? Очевидно, що ні", - переконана Кошкіна.

Посилаючись на інформацію власних джерел, вона прогнозує, що за перевіркою прокуратури слідуватиме порушення кримінальної справи, пред'явлення обвинувачень і обрання запобіжного заходу.

"Висновок елементарний: з Lb.ua зводять рахунки. У тому числі - особисті", - вважає Кошкіна.

На її думку, це пов'язано з незалежною позицією видання.

"Напередодні парламентських важливо максимально зачистити не тільки електоральне, але також інформаційне поле. Щоб мінімум залишилося "незгодних", здатних балотуватися; щоб зовсім не залишилося журналістів, здатних мислити критично", - пише вона.

Як повідомлялося, депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування ресурсом LB.ua.

Депутат вимагає порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу (порушення таємниці листування вчинені щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування